gezinshuis

gezinshuis
de morgenster

zaterdag 25 juli 2015

vakantie!!

En dan is de vakantie al een week oud. Vakantie. Ja, maar hier gaat alles gewoon nog even door. De wekker, ja, die staat later dan gewoon. En dat scheelt al snel twee uurtjes. Met de pubers hebben we de afspraak gemaakt dat ze om 9 uur beneden zijn voor het ontbijt. Niet op tijd? Prima als je langer wilt blijven liggen, maar dan geen ontbijt. Verder zit de week nog vol met afspraken. En dan hebben we nog een lijst met dingen die moeten worden aangeschaft voor de vakantie.

De kinderen hebben deze week ook meegedaan met de evangelisatie sportweek. Dus André is iedere middag met de basisschool kinders naar Tholen gereden en 's avonds met de pubers. Vandaag was de afsluiting met in de middag een zeskamp en daarna pannenkoeken eten en nog een afsluitend programma in de avond. Ik dacht: heerlijk. Heb ik even een paar uurtjes het huis voor mezelf en kan ik opruimen, schoonmaken en koffers inpakken. Het liep wat rommeliger dan gedacht.

We hebben twee weken geleden een zwembad besteld. En dachten dat we dit zo neer konden zetten. Was er ook bij verteld dat dit kon. Maar dus niet. En daar gaat onze tuin weer. Er moet gegraven worden en een betonnen vloer worden gestort. En daar maakten ze vorige week zaterdag een begin mee en kwamen vandaag weer. Dus dan loopt het weer even anders dan gewoon. Maar het komt goed. Wij gaan op vakantie, maar ons huis blijft bewoond. Dus als ze verder willen kunnen ze verder. Dat wordt in elk geval nog niet zwemmen in de tuin.

 Alles is opgeruimd en schoon (voor hoelang?) en de wasmanden zijn LEEG. De laatste was draait. Dit gebeurt me bijna nooit. Wat ze morgen aan moeten ligt klaar. En iedereen ligt schoongewassen in bed. André maait nog even het gras en dan is alles klaar voor vertrek.  Morgenochtend de laatste was weg strijken en de auto inladen.
En dan kunnen we weg. Heerlijk even twee weken camping. Ik hoor overal nog gerommel op de slaapkamers. Ze zijn er al zo vaak geweest, maar het geeft toch weer spanning. Die slapen voorlopig nog niet. Voor het eerst hebben we twee caravans gehuurd. Dus geen tenten meer opzetten en luchtbedden oppompen. Dat scheelt veel werk en ook als het een keer slecht weer is liggen ze al heerlijk binnen.

Als ik naar de spullen kijk die opgestapeld in de veranda staan denk ik dat het nooit gaat passen in de auto. Maar we zullen zien.

Ik schrik wakker. Nu al geluid? Als ik op de wekker kijk zie ik dat het toch echt wel tijd is om eruit te gaan. De regen klettert tegen het raam. De wind giert. Is het zomervakantie of herfstvakantie?
Maar dan denk ik: laat ik mijn vakantievreugde beïnvloeden door het weer of ga ik gewoon genieten? Ik besluit het laatste te doen. De kinderen zijn stuiterig. maar ja, wat wil je ook. Onstuimig weer en dan op vakantie gaan. Inmiddels zit alles in de auto's. Ja het zijn toch twee auto's geworden. de bus en de auto. Het past er allemaal anders niet in. Nu de kids nog inladen en dan kunnen we gaan. Alle spelcomputer apparaten zijn opgeladen dus ook als het file gaat worden hebben ze wat te doen.
Vakantie........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten