gezinshuis

gezinshuis
de morgenster

maandag 10 februari 2014

onstuimig

Ons huis is helemaal op en top veilig. Hoop ik dan natuurlijk. Eindelijk zijn de brandmelders opgehangen en zelf twee brandblussers. Ja, want we willen natuurlijk dat straks ons huis ook goedgekeurd gaat worden. Vanmiddag krijgen we bezoek van onze contactpersoon bij gezinshuis.com. Nog niet om ons huis te keuren ofzo, maar om in elk geval te zien hoe en waar we wonen. Volgende week hebben we het gesprek bij Juvent, dus dan is het wel handig als hij een beeld heeft van ons huis. Het is zo spannend aan het worden. Want wat als wij het niet gaan worden? Dan moeten we verder zoeken naar een andere zorgaanbieder. Eerst vanmiddag maar afwachten. Wij vinden natuurlijk dat we een gezellig gezin zijn die een fijne plek kunnen bieden aan kinderen. Ik vind het altijd een beetje lastig om jezelf te "verkopen". Kon ik maar gewoon tegen een kind/jongere dat hier wil wonen zeggen : kom maar binnen hoor. Maar dat kan gewoon niet en zou ook niet goed zijn. Dan krijg je een enorme wildgroei als iedereen dat doet. Wij zijn ook blij met de controle die er is en de begeleiding die we krijgen. 
Het was hier een onstuimig weekend. De kinderen waren zeer druk. Eerst dacht ik dat het lag aan het feit dat één van onze pleegjes moest afzwemmen zaterdag voor haar B diploma. Maar ook zondag was het niet over. Zelfs vanmorgen kwamen ze als een orkaan hun bed uit, de douche in, en de woonkamer in. Ik hoop dat het op school beter gaat, want ik krijg bijna medelijden met de juf en meester. 
Ook buiten was het onstuimig. Er is in de tuin een boom omgegaan. Dat gaf wel even wat commotie bij de kinderen. Zomaar een boom ondersteboven. Met wortel en al. maar hij stond al niet al te vast. 
We hadden dit weekend ook een gesprek over vasten. Blijkbaar is er in de kerk op de zondag school over gesproken. We moeten vasten. Nou, nee, je moet niks, maar we kunnen er wel over nadenken. Ja hoor, maar ik kan dat echt niet hoor. Heel de dag niks eten. Zo ging het even door. Ik vertel hun dat je ook kan kiezen om de vasten tijd te gebruiken om bijvoorbeeld geen TV te kijken, of geen koek en snoep maar crackers te eten, of geen limonade maar water te drinken. Dat gaf wel even een ander zicht op het geheel. Iedereen had wel een idee. We denken er nog maar even over na hoe we dit vorm gaan geven, maar we gaan er in elk geval iets aan doen. Samen, met elkaar. Eén pleegje vroeg: maar wat moeten we dan doen als we geen nieuws meer kijken? 
We vullen ons een paar weken niet met werelds nieuws, maar met geestelijk nieuws. 
Toen was het even stil.

3 opmerkingen:

 1. Leuk hoor om te volgen hoe het gaat om gezinshuis te worden. Wij zijn crisisgezin, nu even niet in verband met geboorte van onze zoon, maar hopen dat ooit, als onze eigen kinderen ouder zijn dat ook te worden. Komt nog een hoop bij kijken zo te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vasten kun je inderdaad invullen zoals je af spreekt met God. Daniel ging ook vasten. Smakelijke spijzen at hij niet. Dus ja maak een keuze lijkt me. En inderdaad, geen snoep en koek. Gaaf hoor als je dit met je gezin kunt doen.
  Leuke blog en veel succes met het huisje in orde maken.
  Groetjes
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen