gezinshuis

gezinshuis
de morgenster

vrijdag 14 februari 2014

Valentijn

Het kan dus nog veel gekker worden. Ik dacht dat dit het wel was, maar nee. Ga ik woensdag de kinderen naar school brengen, start de auto al moeizaam. Maar ik dacht: hij is in de garage geweest. Daar hebben ze alles nagekeken om op te zoeken wat de oorzaak is, dus de accu is een beetje leeg.
 We hebben vrouwenochtend. Een heerlijke ochtend gehad. We hebben met elkaar nagedacht over Saraï en Hagar. Het is zo fijn om met andere vrouwen en moeders te praten over de dingen die je bezig houden. Elkaar te bemoedigen en te leren van elkaar en vanuit de Bijbel. Nadat we met elkaar gedankt hebben gaan alle moeders richting school. Ik ruim nog snel even de koffiekopjes weg en om vijf voor twaalf vlieg ik naar de auto. Ik wil starten. Maar de auto is dood. Hij doet niks. Grrr. Ook dat nog. Ik had inmiddels wel een afspraak bij de garage staan voor maandag. Maar nu kan ik dus helemaal niet meer rijden. Ik bel school. De juf bied aan om de kinderen even thuis te brengen. Super fijn. De kinderen die zouden komen spelen moeten dan maar gebracht worden. En dan heb ik Thirza nog. Is wel heel ver lopen vanaf het station naar huis. Maar gelukkig. De moeder van een klasgenootje wil haar wel thuisbrengen. Van een ander gezin mogen we de auto zolang lenen. Grappig, maar dat is ook een opel. Precies dezelfde al wij hebben. Maar daar wordt ik zo vrolijk van. Dat er dus echt nog mensen zijn die voor je klaar staan. Al vind ik het wel moeilijk om aan te nemen. Toch zijn er mensen die iets voor je willen doen en je willen helpen. Ik ben dan zo'n muts. Ik help liever iemand anders. Ik kan zo moeilijk zelf hulp ontvangen. Wat is dat toch met mij? Want ik ben er echt wel heel blij mee, maar voel me dan ook weer snel bezwaard. Maar goed, ik heb een auto en kan de kinderen gewoon heen en weer naar school, sport, logopedie en wat al niet meer rijden. 
Donderdag had ik nogal een vol programma. Dus was ik niet echt toegekomen aan huishoudelijke werkzaamheden. En dan is mijn hoofd weer vol. Als de kinderen thuiskomen vraag ik hun hulp. En dat vinden ze zo leuk. Met z'n allen aan de sop. De één loopt met de stofzuiger. De ander met de zeem. En in no-time is alles weer spik en span. De badkamers heb ik zelf even onder handen genomen. Ik ben dan zo trots op de kinderen. Als het moet kunnen ze het echt wel. 
Vandaag heb ik de boodschappenkast maar weer eens aangevuld. Dat was er ook bij ingeschoten. Dan zie je dat je toch altijd veel te veel in voorraad heb en je als je even geen boodschappen kan doen een heel eind kom met alles wat je in de kast heb staan. Vanmiddag kwam de monteur voor de kookplaat. Gelukkig net na de middag. Alle kinderen waren nog op school. En hij doet het. Heerlijk. De auto is inmiddels ook naar de garage gebracht. André kreeg hem met startkabels ook nauwelijks aan de praat. De accu was echt leeg leeg. Maandag horen we wat het precies is. Maar de monteur dacht het al wel te weten. Hij heeft even een ritje gemaakt. En als het dat is wat hij denkt valt het mee. We gaan het zien. Zo komt alles nog goed.
 Ik las vanmiddag bij iemand op face-book iets over Valentijn met de kinderen. Gods Liefdesbrief voor jou. En dat bracht me op een idee. Ik nog snel even naar de winkel. Voor allemaal een hart lolly gekocht en het idee van iemand anders: Gods Liefdesbrief voor jou.Ik kon hem niet meer bestellen dus heb ik hem zelf op een kaart geprint en dat erbij gedaan. Wat waren de kinderen blij. Valentijn. Ach, we doen er eigenlijk nooit wat aan. Ik krijg evengoed regelmatig een bloemetje en we zeggen elkaar vaak genoeg: ik hou van jou. Maar voor de kinderen vond ik het toch een leuk idee. En dat sloeg echt aan. 
Waarom krijgen we dit? vroeg de jongste? Die begreep het niet helemaal. Ik zeg tegen hem: omdat ik van jullie allemaal heel veel houd. Jullie zijn ook allemaal mijn Valentijntjes. Hij glimlacht een beetje verlegen. De andere kinderen weten ook even geen raad met hun houding, maar je kan zien dat ze ervan genieten. Dan hoor ik de jongste: ik houd ook van jou hoor. Hij knikt er nog even extra bij. Als ik de jongste op bed ga leggen duiken de andere kinderen bij elkaar aan de grote tafel. Ze gaan ook een brief schrijven. Als ik dat lees, weet ik weer waar ik het voor doe. Deze kinderen liefde geven. En Gods liefde doorgeven. 

Gods Liefdesbrief voor jouw
Lieve schat. Ik ken jou helemaal. Ik weet wanneer je naar bed gaat en wanneer je wakker wordt. Ik heb zelfs alle haren op je hoofd geteld. Ik kende je al voordat je werd geboren. Zelfs voordat ik de wereld maakte, had ik jou al bedacht. Je bent prachtig! Ik wil je heel veel liefde geven. Ik hou heel veel van je en denk altijd aan jou. Als je Mij zoekt zal je Mij ook vinden. Wanneer je verdrietig bent , wil Ik je troosten. Als je het moeilijk heb zal ik  je helpen. Ik wil altijd bij jou zijn. Ik houd  net zoveel van jou als van Mijn eigen Zoon de Heere Jezus. Hij is voor jou gestorven aan het kruis. Als je in Hem gelooft ben ik altijd dicht bij jou. Ik ben jou Vader. Wil jij Mijn kind zijn?


Je Vader de Heere God.

De kinderen schreven terug:
Mama, ik hou zoveel van u, net zoveel als mijn echte moeder. U stond altijd klaar voor mij en heb mij goed behandeld en ik hou heel veel van u.
De beste moeder   love you

Bedankt lieve mama. Ik hou van u want u bent super aardig, u geeft mij het gevoel of u een echte moeder bent. Als u boos bent dan houd u van ons en we gaan altijd iets leuks doen, mama u bent een super coole vette moeder.  we love you mama!

Lieve mama U geeft mij het gevoel dat u een echte moeder van mij bent. Als u boos ben dan denk ik u moet wel een keer boos worden.   love you mij mother

Lieve mama Ik vind u heel aardig. U geeft mij het gevoel dat u een echte moeder voor mij bent. Eigenlijk bent u dat gewoon voor mij. Ik hou heel veel van u. Ik vind het ook heel aardig dat u een lolly en een vaas met bloem hebt gegeven. U bent de allerbeste moeder van de hele wereld.  i love mij mother.

Mijn weekend kan niet meer stuk.


2 opmerkingen:

 1. Goedemorgen,

  Wij zouden heel graag met u in contact komen omdat we serieus aan het overwegen om een gezinshuis te starten, is het mogelijk? of een mailadres ik kan niet echt adresgegevens ondekken?
  Met vriendelijke groet Fam Voorwinden, Nieuw-Lekkerland

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een indrukwekkende post. Ik ontdek je blog net via christelijke webbloggers en het leven wat jij, jouw man en kinderen nu leven is serieus hoe mijn man en ik, verlangen om in de toekomst in het leven te staan. Het klinkt misschien even raar, maar het stukje 'over mij' sluit precies precies aan bij onze dromen (incl. pleegkinderen en opvang beginnen voor alleenstaande moeders en kinderen...) Ik vind het vrij wonderlijk, want dit is eigenlijk voor het eerst dat ik iemand tegenkom die dus zo het leven invult en gericht is op de ander. Dit moest ik even zeggen :)

  Wat geweldig om de reacties van de kinderen te lezen, het raakt me. Ik zal zeker
  vaker terugkomen.

  BeantwoordenVerwijderen