gezinshuis

gezinshuis
de morgenster

dinsdag 5 augustus 2014

camping 2

De vakantie op de camping nadert zijn einde. We treffen het bijzonder met het weer. Maar zeker ook deze week met de kinderen. Ze genieten, zijn verdraagzaam naar elkaar toe. Ze vermaken zich super en dat zorgt ervoor dat ook wij vakantie hebben. Ik kan heerlijk weg duiken in mijn boek. Ik kan heerlijk babbelen bij mede camping gasten. 
Toch zal ik nooit een echte kampeerder worden. Al doen we dit al 19 jaar. In een heerlijke stacaravan, want ik ga zeker niet in een tent. Daar stop ik de kinderen in( die dat helemaal niet erg vinden). Toch krijg ik na verloop van tijd last van kriebels. Tja, het douchen kunnen we gelukkig in de caravan doen. En dat doe ik ook dagelijks. Maar ook in de caravan hebben we last van oorwurmen, vliegjes en bromvliegen. De kinderen roepen ook regelmatig: er zit een eurworm! Een wat? Oh een oorwurm. Soms lijkt het erop dat die in hun oren zijn gekropen want ik moet regelmatig herhalen wat ik al een keer gevraagd of gezegd heb. De handdoeken moeten eerst worden uitgeschud voordat we ze gebruiken. Het is dat de kinderen het zo erg naar hun zin hebben. Maar anders koos ik geen kampeer vakantie. Toch heeft het ook wel iets gezelligs. Buiten eten.( Heerlijk geen hagelslag en suiker rommel binnen.) 's Avonds buiten zitten, ook al krijgen we het koud. Dan pakken we maar een vest. En doe ik sokken aan. De kinderen hangen bijna de hele dag in het zwembad. 's Avonds zijn ze nog lang aan het spelen. Dus hup, zo je bed maar in hoor. Morgen weer onder de douche. Maar ik heb zwarte voeten: krijst er één. En? We zijn op de camping en die slaapzak was ik thuis wel weer. Dit heb ik inmiddels overwonnen met mijn perfectionisme. Op de camping doen we het makkelijk. En het maakt ze niet ongelukkiger. Al kijk ik er wel naar uit om thuis alles weer heerlijk in de wasmachine te gooien. En de koffers en andere spullen oorwurm vrij te maken. 
Gisteren zijn we met z'n allen naar de Julianatoren geweest. Dit is nog zo'n park waar je je kinderen als ze wat ouder zijn, kan laten gaan. Dus na een paar keer in een heeeel lange rij te hebben gestaan ben ik neergestreken op een bankje in de schaduw en mochten de kinderen zelf gaan. Dat vonden ze helemaal niet erg. Een pleegje gaat er het liefst alleen op uit. Hij struint in zijn uppie het park af en komt zich na erg lange tijd pas eens melden. De andere pleegjes kwamen regelmatig even kijken of we er nog waren en vertellen waar ze allemaal in geweest waren. Het was een super geslaagde dag. 
We proberen de regelmaat van drie keer op een dag eten ook op de camping te handhaven. Voor de kinderen is dit duidelijk en het geeft ze houvast in de toch wat losse structuur van de camping. Vanmorgen aan het ontbijt was mijn verjaardag het gesprek. Eind van deze week hoop ik jarig te zijn. Verschrikt merkt één van de pleegjes op dat papa nog helemaal geen kadootjes gekocht had. Wat wilt u hebben mama? Nou, ik wil graag een nieuwe fiets met trapondersteuning. ??wat is dat??? Een soort motor op je fiets. Ze gilt het uit. Maar u bent toch geen oud wijf. We gieren het met elkaar even uit. Nee, ik ben geen oud wijf hoor, maar het is wel makkelijk. Ondanks de storm die soms door ons gezinshuis waait kan ik genieten van de saamhorigheid die er ook is. De opmerkingen van de kinderen. De uitspraken die ze kunnen doen. Het eenvoudige gebed van ons jongste pleegje als hij ook een keer wil bidden aan tafel. 
Ik geniet nog steeds met volle tuigen van mijn vakantie. Ongedierte op de koop toe nemend. 

1 opmerking:

  1. Bij mij moeten de kinderen altijd 3 maal per dag eten.Al is het maar een kleine broodje in de middag zolang ze maar iets eten.

    BeantwoordenVerwijderen