gezinshuis

gezinshuis
de morgenster

maandag 11 augustus 2014

einde camping

En dan breekt de laatste vakantie dag aan. Ik ga graag op vrijdag naar huis. Dan heb je de hele zaterdag voor je was en de boodschappen. De caravan hoef ik niet schoon te maken. Dat heb ik erbij geboekt. De ervaring leert dat als ik begin met schoonmaken de kinderen niet meer gaan spelen en alleen rondom de caravan hangen en naar binnen lopen als de vloer net is gedaan en moeten plassen in een schoongemaakte toilet. Dus daar begin ik niet meer aan. De vrijdag begon niet echt vroeg. Ook dit is een bijzonder verschijnsel bij ons. Als het einde van de vakantie nadert, kunnen ze uitslapen. De eerste dagen zijn ze vroeg wakker, maar nu niet. Na het ontbijt ga ik eerst met pleegje terug naar Barneveld. Donderdag zijn we met pleegje en Thirza naar de Barneveldse markt geweest. Pleegje gaat naar het voortgezet onderwijs na de vakantie, dus er moest een schooltas,regenpak en nog veel meer gekocht worden. Het was gezellig. Thuisgekomen laat ze met trots haar tas zien. En haar nieuwe slippers (Birkenstock), kijk papa ik heb echte gekregen. André kijkt en vraagt haar: "Loopt dat handig? Twee linkse voeten?". Verbaasd kijkt ze nog eens naar haar slippers. En ja hoor, dat hebben wij weer. Twee linkse in de doos. Gelukkig hadden we ze niet op de markt maar in een schoenenwinkel gekocht. Dus ik ga niet terug naar de drukte van de markt. Maar dat betekent dat ik nu vrijdag moet. Dus dat eerst maar. Als er geen markt is, is het een stuk rustiger en we waren ook snel weer thuis. En dan begin ik met leegruimen van de caravan. Alles inpakken. Wat een troep komt eruit zeg. Om drie uur moest ik de sleutel inleveren. Dat heb ik gehaald, maar het was best nog aanpoten. We kunnen terug kijken op een geslaagde vakantie.

In de vakantie had ik een afspraak bij een uitgever. Ik heb mijn boek met verhalen, weblog verhalen, ingestuurd. En ik mocht komen praten. Want ze zagen er wel wat in. Het was nog steeds spannend, want ik zou dan een beoordeling krijgen. We zaten met een aantal nieuwe schrijvers. Maar mijn boek komt er. Ze gaan het uitgeven. Ik moet alleen nog iemand vinden die mijn boek taalkundig nog aanpast. Want dat is niet voldoende. Daar ben ik ook niet echt goed in. En ik moet op zoek naar 40 mensen van wie ik het mail adres mag doorgeven en dan krijgen ze een aankondigingsmail als het boek uitkomt. Ik ben super blij en trots. 

De tweede week hebben de kinderen het super gedaan. Weinig grote aanvaringen en ruzies. De kinderen hebben genoten. Van de activiteiten op de camping, de dropping, het laat naar bed gaan, samen een spelletje doen, de Apenheul en de Julianatoren. Moe maar voldaan zat iedereen zo tegen vijven in de auto. Onderweg stoppen we even om bij de Mac te eten. En om acht uur arriveren we weer in Rilland. De koffie is klaar.
"oh heerlijk, mijn eigen bed weer":roept één pleegje uit.
Ook ik ben blij om weer thuis te zijn. Het is onwennig die grote woonkamer, die badkamer en de slaapkamer. Maar dat went weer snel. Als alle kinderen heerlijk gedouched zijn, de wasmachines draaien praten we nog wat na over de vakantie. Onze dochter is in Roemenië geweest samen met haar man en gemeenteleden. Vol van alle verhalen is de avond snel om. Als zij naar huis zijn wissel ik nog een was en zet de droger aan en hang nog een was op. Het is drie uur als ik op bed lig. Vakantie? Die is voorbij. Nu even dan. En mijn verjaardag? Is ook voorbij. Want ja, ik was vrijdag ook nog jarig. 
 Zaterdag eerst de boodschappen doen. We ontbijten met een grote koek, want de kasten zijn nagenoeg leeg. De hele dag ben ik aan het wassen, strijken, opruimen. 's Avonds vieren we nog klein mijn verjaardag. Twintig was draaien verder en vele minuten strijken en vouwen is alle vakantie was weg. Inclusief de slaapzakken.

Nu kan ik me gaan voorbereiden op nog een vakantie. Samen met mijn jongste dochter. André draait de boel thuis, en wij mogen er nog even tussenuit. We gaan naar Praag. Even een paar dagen genieten van het samenzijn. Er is de afgelopen tijd veel gebeurt. Ook voor Thirza is het soms moeilijk en heftig. Dan is het goed om er even uit te zijn. Even tijd te hebben voor elkaar. Twee pleegjes zijn logeren. De rest is thuis. Ben benieuwd hoe manlief het eraf gaat brengen. Ik ga me er (hoop ik) niet druk om maken. Het zal anders gaan, maar het komt goed. Dat blijf ik maar zeggen. Anders ga ik helemaal niet weg. Ik vind dit zo lastig. Om het los te laten. Maar ik ga het doen!

2 opmerkingen:

  1. Ha Jenny, mooie vakantieverhalen. Ik hoop dat je nog lekker geniet in Praag samen met Thirza. Je hebt het in ieder geval verdiend na zulke tropenjaren. Groeten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik lees je stukjes altijd met veel plezier! Wij zijn zelf ook bezig met het voorbereidingstraject voor pleegzorg en leer dus ook veel van je. Erg leuk dat het in boekvorm komt! Succes er mee!
    Hanneke

    BeantwoordenVerwijderen